Comanda: 0747497129 / 0742997827
Abonamente cafea

Despre ceai

Ceaiul este cea mai raspandita bautura din lume si al doilea cel mai popular lichid dupa apa.


Mica istorie a ceaiului

Istoria ceaiului se bazeaza pe legenda chinezeasca care spune ca bautura a fost descoperita accidental, in 2737 î.Hr. de imparatul Shen Nong care servea un bol de apa fierbinte sub un copac, din care a cazut o frunza, iar acesta a observat schimbarea coloritului si gustului bauturii. In acelasi timp, exista informatii care zic ca ceaiul ar proveni din India sau din Vietnam.

Primele informatii despre ceai, apar in Europa in secolul XVI, iar acesta devine o bautura populara mai intai in Portugalia si Olanda si mai apoi in Anglia. Plicutele de ceai au fost create pe la 1900 in SUA. Din 2005, pe 15 decembrie se sarbatoreste anual Ziua Internationala a Ceaiului. Aceasta zi de a fost initial sarbatorita in New Delhi, dupa care a inceput sa fie adoptata global.

In topul tarilor cu cel mai mare consum de ceai pe cap de locuitor se afla Turcia (3 kg) , Irlanda (2 kg)si Marea Britanie (1.9 kg), iar Romania este pe locul 45 (70 g).

Setupceai

Cele mai cunoscute ceaiuri provin din aceiasi planta, numita Camellia sinensis, diferenta dintre ceaiul negru, verde, alb, galben sau oolong se face in functie de timpul de procesare. Cel mai putin procesat ceai este cel alb, acesta este pus la uscat dupa culegere, iar cel mai oxidat este cel negru.


Beneficiile ceaiului

  • Indiferent de sezon, ceaiul va imbunatateste sistemul imunitar si va ajuta sa beti cantitatea recomandata de lichide. Ceaiul este un bun agent antioxidant cu efect impotrivat imbatranirii, are jumatate din continutul de cafeina din cafea si totusi are efect energizant, contine o concentratie mare de nutrienti benefici pentru sanatate si va ajuta la slabit, prin drenarea apei din corp.
  • Consumul de ceai aduce o serie de imbunatatiri sanatatii. De exemplu, consumul de trei cani de ceai verde pe zi reduce cu 20% riscul de atac de cord, cu 35% riscul de atac cerebral, micsoareaza pierderea masei osoase. Ceaiurile din plante medicinale alina simptomele bolilor de piele, digestive sau respiratorii si studiile au dovedit ca fitonutrientii din ceai blocheaza proliferarea cancerului.
  • In functie de mixul de ingriedinte ales din blendurile de ceai propuse de Demmers sau Tchibo, puteti observa imbunatatiri legate de starea de spirit, fie ca doriti un efect calmant sau aveti nevoie de energizare si concentrare.
  • Asadar, ceaiul este un produs optim pentru functionarea normala a organismului si este recomandat sa fie consumat zilnic. Cheia unui ceai bun sta in ingredientele de calitate continute, calitatea apei, temperatura adecvata pentru infuzare si timpul necesar fiecarui tip de ceai.


Infuzarea corecta a tipurilor de ceai

Pentru a beneficia de efectele pozitive ale ceaiului, trebuie sa respectati timpii de infuzare si temperatura apei.

- ceaiul negru – 3 minute, apa de 100°C

- ceaiul alb – 2 minute, apa la 70 - 80°C

- ceaiul verde – 2 minute, apa la 80°C

- ceaiul Roiboos – 5 - 8 minute, apa la 100°C

- ceaiuri din plante 5 - 8 minute, apa la 100°C

- ceaiuri din fructe 5 - 8 minute, apa la 100°C


Cum se serveste ceaiul in diferite culturi

In America se consuma foarte mult ceai rece, englezii isi beau ceaiul negru cu lapte, in anumite zone din Asia, ceaiului ii este adaugat unt, iar multi oameni il completeaza cu zahar sau miere, dar il beau si simplu.


Ceaiul - cel mai simplu cadou de efect 

Gasiti si alegeti de la noi ceaiul potrivit nevoilor voastre, fie ca vreti sa-l consumati acasa, in orice moment al zilei, fie ca vreti sa-l faceti cadou, unui iubitor al ceaiului care cauta noi arome si mixuri de plante, fructe si condimente. Pe site gasiti multiple sortimente de ceai, de la brandurile Demmers si Tchibo. 

La noi gasiti mutiple sortimente de ceai de la branduri precum Demmmers si Tchibo. Gama include ceai de fructe, verde, negru (Assam, Earl Grey si English Breakfast), de plante medicinale, roibos, vanilie, combinatii de sezon (Chimey Fire, Dew Drops) si organice.

Ceaiurile de la Demmers vin atat in plicuri premium precum Quick-T, ce contin blend-uri delicioase din ingrediente de calitate, cat si in plicuri T-bag, din ceai varsat cu avantajul predozarii si o eticheta ce permite fixarea plicului pe toarta ceainicului, pentru a evita caderea lui in timpul infuziei. Ceaiurile de la Tchibo se regasesc impachetate in capsule, tocmai pentru a fi folosite la expressorul Tchibo.